Veelgestelde vragen

Ik heb certificaten gereserveerd. Wanneer kan ik écht investeren?

Vanaf 3 juni a.s. kunnen de reserveringen verzilverd worden.

Ik heb mij aangemeld maar geen bevestigingsmail ontvangen?

Als je binnen 24 uur geen bevestigingsmail hebt ontvangen, kan je een mail sturen naar info@grabgo.nl. Wij zorgen dan dat je het alsnog ontvangt.

Hoeveel ga ik verdienen?

Dat weten wij nog niet. Investeren in bedrijven is altijd een risico. De winkels kunnen bijvoorbeeld niet genoeg omzet genereren. Investeer dus alleen met geld dat je kunt missen. Kijk op deze pagina voor meer informatie over de certificaten.

Door mede-eigenaar te worden van een bedrijf zijn er twee manieren om rendement te behalen. Op basis van de uitkering van dividend (winst) en op basis van de marktprijs; het verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs van jouw certificaten /aandelen.

Hoe hoog het rendement zal zijn, kan nooit met zekerheid gezegd worden. Dat er waarde toegevoegd gaat worden aan het bedrijf is zo goed als zeker. Je stapt in een relatief vroege fase van Grab & Go in. Ook deel je in de winst van de nieuw te openen vestigingen.

Hoe lang is het contract geldig?

Het contract is voor onbepaalde tijd. Dus levenslang. Zolang Grab & Go bestaat. Je bent immers aandeelhouder en mede-eigenaar van het bedrijf. De winstuitkering vervalt uiteraard als je je certificaten verkoopt.

Hoe weet ik wat de inkomsten van Grab & Go zijn?

Je krijgt inloggegevens voor een speciaal gedeelte van ons website. Deze pagina zal gegevens bevatten van de inkomsten, uitgaven, omzet, winst en alle belangrijke gegevens. De boekhouding wordt gecontroleerd door een onafhankelijke accountant.

Wat is de verwachte omzet en winst?

Omzet 1e jaar:
Gemiddeld per vestiging: 68.000 euro per maand. €816.000,- per jaar.
De verwachte winst is 18% van de omzet.

Worden er ook sigaretten en alcohol verkocht?

Grab & Go zal geen sigaretten of alcohol verkopen.

Beheer en uitbetaling

Voor de start ontvang je de inloggegevens van je adminaccount. Je kan dan inloggen en je inkomsten bekijken. Alle producten worden na afrekening bij de kassa op je pagina vermeld. Je kan zien wat je verdiensten zijn. Aan het einde van de maand wordt dit bedrag overgemaakt naar je rekening.

Zeggenschap

Als certificaathouder ben je alleen economisch eigenaar van de aandelen. Je bent dus juridisch niet aansprakelijk

Het is mij onduidelijk waar je nou precies in een aandeel in neemt.

Grab & Go B.V. wordt een besloten vennootschap met aandelen op naam. Om aandelen aan derden te kunnen uitgeven richten bedrijven meestal een STAK op. Dit betekent Stichting Administratiekantoor. Deze stichting is de houder van de aandelen van de BV en heeft het recht om de aandelen als certificaten uit te geven aan derden. Een certificaat op een aandeel is in principe gewoon een aandeel maar alleen met de economische recht en heeft geen stemrecht. Je ontvangt de winstuitkering/dividend maar bent daarbuiten persoonlijk niet aansprakelijk.

Grab & Go B.V. zal 1.000 certificaten op aandelen uitgeven met een waarde van 875 euro per certificaat/aandeel.

Als de 1e vijf vestigingen succesvol zijn gaan wij meerdere vestigingen openen. Ook word je mede-eigenaar van de nieuwe vestigingen. Als we van 5 naar 12 vestigingen stijgen wordt de winstuitkering dus minimaal 2 keer hoger.

Wat is het verschil tussen sharefunding en crowdfunding?

Bij crowdfunding gaat het meestal om vreemd vermogen: er ontstaat een schuld die een ondernemer aan je moet terugbetalen. Bij sharefunding worden er aandelen verhandeld in ruil voor geld: dat zorgt voor eigen vermogen in plaats van schuld. Eigen vermogen versterkt de gezondheid van het bedrijf. Eigen vermogen hoeft de ondernemer niet terug te betalen, want je hebt aandelen ontvangen. Daarom hebben we het bij sharefunding niet over schuldeisers, maar mede-eigenaren. De mede-eigenaren delen samen met de andere eigenaren mee in de winst en waardestijging van het bedrijf.

Waar komen de winkels?

Naar alle waarschijnlijkheid in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Arnhem, Deventer of Enschede. In het centrum of op stations. Wij zijn dit nog aan het onderzoeken. Wij gaan een onderzoek laten doen als het doelbedrag is behaald. Je krijgt dan meer informatie over het vestigingsplaats onderzoek.

Wordt er plastic gebruikt zoals te zien op de foto's?

Grab & Go zal geen plastic of milieu schadelijke grondstoffen gebruiken. De foto’s op deze website en in onze advertenties dienen slechts ter promotie van het idee.

Hoeveel FTE komen er in dienst in de eerste jaren?

Ons concept heeft weinig personeel nodig. Veel processen worden geautomatiseerd zoals een zelfscan kassa.

Worden er overeenkomsten afgesloten met leveranciers?

Er wordt overeenkomsten gesloten met een aantal leveranciers. Sommige leveranciers zijn tevens partner en betalen maandelijks een bedrag voor promotie. Ook gaan wij samenwerken met maaltijdbezorgers. Zij krijgen zo een extra verkoopkanaal en onze klanten de mogelijkheid om hun producten in onze winkels te kopen.

Zijn de deelnemers hoofdelijk aansprakelijk?

Als certificaathouder van een aandeel ben je persoonlijk en juridisch niet aansprakelijk bij eventueel verlies of faillissement. Bij verlies raak je alleen je inlegbedrag kwijt. Alleen het bestuur kan aansprakelijk worden gesteld bij wanbestuur. Daarnaast zal alles transparant zijn. De deelnemers krijgen maandelijks een rapport van de accountant, kunnen dagelijks de inkomen en uitgaven volgen.

Kan ik mijn certificaten weer verkopen?

Je kunt je aandelen op de marktplaats die wij gaan opzetten verkopen of via een marktplaats van een derde instantie. Dat betekent dat je jouw aandelen of certificaten tussentijds aan andere mede-eigenaren van Grab & Go te koop kunt aanbieden.

Levenslange uitkering, lijkt bijna te mooi om waar te zijn

Dit is geen uniek campagne. Iedereen koopt aandelen of certificaten van een bedrijf en ontvangt levenslang een inkomen door dividend of stijging van de waarde van de aandelen. In dit geval zal een gedeelte van de winst maandelijks verdeeld worden onder deelnemers.

Is inschrijving bij de KvK verplicht?

Nee. Je hoeft niet ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Wel dien je de inkomsten te melden bij de Belastingdienst.

Hoe oud moet je zijn om deel te kunnen nemen?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om deelnemer te kunnen worden.

Zijn er zekerheden voor de deelnemers?

Zekerheden kunnen zijn:
Inventaris
Apparatuur
Meubilair
We kunnen ook elke maand een gedeelte van de winst opzij zetten.

Wat gebeurt er als er onvoldoende deelnemers zijn?

Ons doel is minimaal 150.000 euro op te halen om de 1e vestiging op te zetten. Als dat niet mogelijk is wordt het concept beëindigd en krijgen alle deelnemers hun geld terug. Wij gaan alleen van start als we voldoende geld hebben om tenminste 1 vestiging te kunnen openen.